TEAM

Hilde Van Nerum

manueel therapeut, docent yoga, zaakvoerder

Hilde behaalde in 2004 haar master in de musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven. Ze voegde daar een postgraduaatsopleiding in de manuele therapie aan de UGent aan toe in 2006.

“Ik behandel graag patiënten met alle soorten musculoskeletale aandoeningen. Samen zoeken we naar de juiste oplossingen voor hun klacht. Voor mij is het belangrijk dat patiënten meestappen in het verhaal en door middel van oefeningen en bewegingen hun klachten zelf beter onder controle krijgen. Hierbij kijk ik verder dan enkel de fysieke klachten. Misschien helpen enkele aanpassingen in je levensstijl wel om, niet alleen fysiek, maar ook mentaal een betere balans te vinden?”

“Naast mijn werk als kinesitherapeut heb ik een bijzondere interesse in yoga. Yoga sluit als oefentherapie perfect aan bij ons werk als musculoskeletale therapeuten. We voegen zelfs een extra dimensie toe door met aandacht te bewegen en de ademhaling meer te betrekken. Ik gebruik yoga vaak als oefentherapie om stress-gerelateerde klachten te behandelen, zoals hyperventilatie en temporomandibulaire dysfuncties (problemen met het kaakgewricht).”

Ianthe De Cupere

manueel therapeut, bekkenbodemtherapeut, zaakvoerder

Ianthe behaalde haar master in de musculoskeletale revalidatie aan KU Leuven. Meteen daarna volgde ze het postgraduaat in manuele therapie, eveneens aan KU Leuven. Dankzij enkele jaren specialisatie is Ianthe bovendien erkend therapeut binnen het Mulligan Concept®. Deze methode, ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan, plaatst 100% pijnvrij bewegen centraal. Deze technieken zijn volkomen veilig en bieden snel en blijvend resultaat.

“Ik vind het belangrijk om klachten te bekijken als een puzzel. Niet alleen ‘dat ene lichaamsdeel’ moet verzorgd worden; gewoontes in onze levensstijl, onze houding, stress en vermoeidheid, … kunnen allemaal bijdragen aan onze klachten. Als we elk puzzelstukje in acht nemen, bekomen we goede resultaten.”

“Ik wil er als therapeut zijn om jouw (al dan niet cyclisch) klachtenpatroon te doorbreken door middel van manuele therapie. Ik vind het daarnaast belangrijk dat je als patiënt zélf controle leert krijgen over je klachten. Dit probeer ik je enerzijds mee te geven met een goede uitleg over je lichaam en het ontstaan van klachten. Anderzijds leer ik jou individueel aangepaste oefeningen aan waardoor je thuis aan de slag kan. Zo heeft kinesitherapie een effect op lange termijn.”

Ianthe schoolde zich bij tot bekkenbodemtherapeut. Je kan bij haar terecht voor pre- en postnatale revalidatie, alsook voor bekkenbodemproblemen. 

Ana Victoria Pena Palacios


sportkinesitherapeut en manueel therapeut,
docent circuittraining

Ana studeerde in 2012 af als kinesitherapeute in Caracas, Venezuela aan de ‘Universidad Central de Venezuela’. Ana behaalde haar 2 Masters aan de Sheffield Hallam University (2015) in Engeland en de KU Leuven in België (2018). Haar beide Masters gingen over musculoskeletale revalidatie en meer specifiek manuele therapie.

“Tijdens mijn behandeling combineer ik graag manuele therapie met oefentherapie. Ik vind de ‘hands on’ – ‘hand off’ aanpak belangrijk voor een effectieve revalidatie. Bij ‘hands on’ gebruik ik manuele therapie zoals mobilisaties van de gewrichten en myofasciale therapie waarbij ik de oorzaak van jouw spierpijn zoek en behandel. Ook neurodynamische technieken voor uitstralende pijn of zenuwpijn komen daarbij aan bod. Bij ‘hands of’ krijgt de patiënt oefeningen van mij en geef ik advies over hoe deze problemen voorkomen kunnen worden in de toekomst. Ik ben gespecialiseerd in musculoskeletale therapie, maar heb ook ervaring met sporters. Toen ik in Engeland woonde was ik de sportkinesist van de Futsal Sheffield Club. Met een sportblessure kan je ook bij mij terecht.”

Anouk Lamberts


manueel therapeut

Anouk behaalde in 2017 haar master in de musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven. In 2018 volgde ze een postgraduaatsopleiding in de manuele therapie aan de
UGent.

“In mijn behandeling leer ik graag de persoon achter de patiënt kennen, om zo een individuele en aangepaste therapie aan te bieden. Ik luister naar het volledige verhaal achter de symptomen omdat ik uit ervaring weet dat we zo tot een duurzame oplossing komen. Naast de behandeling zelf bied ik ook andere tools aan om de patiënt zelf controle te doen krijgen over zijn klachten. Zo vind ik beweging, levensstijl en stressmanagement belangrijk. Mijn interesses liggen vooral bij hoofdpijn-, kaak-, en rugklachten. Verder blijf ik mij regelmatig bijscholen om up-to-date te blijven met de recentste wetenschappelijke evidentie binnen de kinesitherapie.”

Tine Janssens


kinesitherapeut

Tine studeerde in 2022 af als kinesitherapeut voor inwendige aandoeningen. Aansluitend begon ze aan een master-na-master opleiding en behaalde in 2023 haar diploma in musculoskeletale revalidatie aan KU Leuven.

Je kan bij Tine terecht voor problemen aan het bewegingsstelsel (spieren, gewrichten) en voor revalidatie bij diabetes, hart- en longaandoeningen, pre- en post-operatieve ademhalingstherapie, …

“Bij de behandeling van patiënten probeer ik naar de persoon in zijn geheel te kijken. Welke specifieke factoren dragen bij aan of onderhouden jouw probleem? Na een grondig gesprek en onderzoek ga ik in samenspraak met de patiënt op zoek naar een behandeling die niet alleen de symptomen aanpakt, maar daarnaast de basis legt voor oplossingen op lange termijn. 

Naast de behandelingen in de praktijk, streef ik ernaar om tools aan te reiken zodat de patiënt zelf aan de slag kan en dus actief deelneemt aan het verbeteren van zijn gezondheid en levenskwaliteit. Hierbij staat het principe ‘motion is medicine’ (bewegen als medicijn), al dan niet in combinatie met manuele therapie, centraal. Dit geldt zowel voor patiënten met musculoskeletale klachten, als patiënten met inwendige aandoeningen (hart- en longaandoeningen, diabetes…).”

Sarah Burssens


kinesitherapeut

In 2023 rondde Sarah haar studie af als kinesitherapeut met een specialisatie in neurologische aandoeningen. Ze breidde haar kennis verder uit met een master-na-master in musculoskeletale revalidatie, die ze in 2024 aan de KU Leuven behaalde. Je kan bij Sarah terecht voor zowel acute als chronische neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, Multiple Sclerose, beroertes (CVA), ataxie, dwarslaesies, …. Ook behandelt ze problemen met het bewegingsstelsel, zoals spier- en gewrichtsklachten,en begeleidt ze patiënten na polytrauma’s en amputaties.

“Als kinesitherapeut geloof ik dat een gezonde en actieve levensstijl de basis vormt voor een evenwichtig leven. Zo ben ik zelf vaak te vinden in de fitness of de boulderzaal. Tijdens mijn behandeling hanteer ik een holistische aanpak waarbij ik niet enkel naar jouw klachten kijk, maar naar het totaalplaatje: levensstijl, houding, stressfactoren, … spelen allemaal een rol in je herstel. Mijn doel is zowel om jouw klachten te verhelpen, als je bij te staan bij het opbouwen van een betere levenskwaliteit en welzijn, zowel fysiek als mentaal.”

“Of je nu een musculoskeletale of neurologische aandoening hebt, samen zoeken we naar de bron van jouw klachten en stel ik een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op jouw noden en doelen. Door een actieve revalidatie in combinatie met manuele therapie, voorzie ik je van de kennis en tools om jouw klachten, op korte én lange termijn, te beheersen en zelfvertrouwen te krijgen in je herstel.”


“Als leergierig therapeut blijf ik mezelf steeds bijscholen om de nieuwste technieken en inzichten toe te passen in jouw behandeling.”

Maya Coenen


psychomotorisch kinesitherapeut

Maya behaalde in 2021 haar diploma Master in de musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven. In 2023-2024 volgde ze het postgraduaat psychomotoriek bij kinderen en jongeren aan de UGent waarin ze veel toepasselijkheden zag bij zichzelf en dus ook bij volwassenen. Wegens een diepe interesse voor de connectie van geest en lichaam volgde ze in 2024 een training in trauma-geïnformeerde lichaamstherapie volgens the enrootment method. 

“The body keeps the score.”
Wanneer je hoofd het niet meer weet, wat zegt je lichaam dan?

In mijn therapie bied ik jou de veiligheid die jij nodig hebt om opnieuw af te kunnen dalen in je lichaam. Opgroeien in een maatschappij die gefocust is op ratio, prestatie, druk… betekent vaak verbannen worden naar dat deel in je lichaam waar ratio heerst: je hoofd. Vaak wordt het pas duidelijk dat dit geen duurzame manier van leven is voor jouw lichaam wanneer symptomen ontstaan zoals stress, chronische spierspanning, paniekaanvallen, hyperventilatie, depressieve gevoelens, gebrek aan energie,  slaapproblemen, sociale isolatie, gebrek aan veerkracht, overprikkeling…

Ik ga voornamelijk te werk volgens de polyvagaal theorie, waarin het zenuwstelsel en het herstellen van de balans hiervan een centrale rol speelt. Voor mij is het enorm belangrijk dat ik bij het begin van de therapie een breed beeld krijg van de staat van jouw zenuwstelsel en de omstandigheden die deze staat vormgegeven hebben. Afhankelijk van jouw noden krijgt de therapie op een heel geïndividualiseerde manier vorm waarin lichaamsbewustwording een grote rol speelt.

Mijn therapie is lichaamsgericht, trauma-geïnformeerd en multidimensioneel. Dit kan jou aanspreken wanneer je op zoek bent naar (diepe) relaxatie, ademhalingstherapie, lichaamswerk, bewegingstherapie, of wanneer je bij gesprekstherapie botst tegen een plafond. Ook kinderen die op zoek zijn naar meer ontspanning en relaxatie zijn heel welkom.

Bert Mensaert


osteopaat

Bert behaalde in 2009 zijn diploma Master in de musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven. Datzelfde jaar startte hij de opleiding Osteopathie aan het FICO in Antwerpen. Sinds 2017 is hij uitsluitend werkzaam als osteopaat.

“Als osteopaat heb ik me bekwaamd in de behandeling van zowel chronische als acute rug en nekklachten en hoofdpijn. Maar u kan bij mij ook terecht voor diverse andere spier en gewrichtsklachten, spijsverteringsproblemen en sportblessures. Als fervent marathonloper heb ik veel ervaring met, en bijzondere interesse in, loop gerelateerde problemen. Vanuit een uitgebreide screening ga ik graag mee op zoek naar een oplossing voor uw loopblessure. Sinds 2022 ben ik ook actief als osteopaat binnen de medische staf van Volley Haasrode Leuven Heren en Dames A.”

Femke Van Dyck


diëtist

Femke is een erkend diëtiste en diabeteseducator in opleiding.

“Als diëtiste werk ik niet met een verbod op bepaalde voedingsmiddelen. Dat doe ik omdat ik het belangrijk vind dat mensen op lange termijn geholpen worden. Wel zal ik de nodige kennis, inspiratie en motivatie meegeven om bewuster met voeding om te leren gaan. Want bewuste keuzes maken is niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet in supermarkten waar verschillende voedingsclaims/aantrekkelijke verpakkingen je rond de oren vliegen.”

“Op het internet, social media, … bestaan daarnaast ook veel manieren of ‘wondermiddeltjes’ waarmee je op een zo laagdrempelig mogelijke manier een bepaald gezondheidsdoel kan bereiken. Kort gezegd, het is niet makkelijk om de bomen door het bos te zien. En dat is waarom ik mensen graag op een wetenschappelijk onderbouwde manier verder begeleid.”

Voor degelijk voedingsadvies in tal van situaties: 

  • bij oncologie (specialisatie in oncologische diëtiek)
  • voor een gezonde leefstijl
  • bij emo-eten
  • bij overgewicht 
  • voor diabetes mellitus en prediabetes 
  • voor voedingsadvies als sporter 
  • voor maag- en darmklachten (low-FODMAP)
  • voor voedselallergieën, -intoleranties en -overgevoeligheden
  • voor hart- en vaatziekten 
  • voor ondervoeding of risico op ondervoeding

Elvira Jacobs


psychotherapeut

Elvira studeerde in 1996 af als psychiatrische verpleegkundige in Hasselt. Daarnaast volgde ze in Brussel een jaaropleiding oplossingsgerichte therapie.

In OPZ Geel was ze 14 jaar werkzaam, waarvan 8 jaar in dagkliniek voor volwassenen. Hier kreeg Elvira de kans om oplossingsgericht te werken. Op dit moment werkt ze reeds 8 jaar in een psychotherapeutisch centrum in Leuven waar haar kennis en ervaring aangevuld worden met schematherapie en mindfulness. Elvira begeleidt er mensen zowel in groep als individueel. Deze opleidingen en werkervaringen sloten meer aan bij haar eigen persoonlijkheid en waarden en haar systemische kijk.

Door haar werkervaring, persoonlijke levenservaring en intuïtief aanvoelen stemt Elvira zich graag af op haar cliënten.

“Gesprekstherapie kan je helpen om je weg terug te vinden wanneer het even moeilijk loopt. Voel je je minder goed op emotioneel vlak, voel je je down, heb je weinig energie, voel je je vastzitten in een situatie, zit je in een moeilijke levensfase; dan kan je bij mij terecht.”

“Wat vooropstaat is een open en warm onthaal, empathie, vriendelijkheid en het creëeren van een vertrouwensband. Zo kunnen we in een veilige omgeving samen op pad gaan en vooral ruimte maken om je innerlijke processen te bespreken. Zo kan je meer zicht krijgen op je patronen.”

“Welke situaties, gedachten, gedragingen invloed hebben op je gevoelsleven? In de zoektocht naar jezelf gaan we samen op zoek gaan naar datgene wat helpend is en ontdekken we welke mogelijkheden er zijn om jezelf beter te leren kennen, je beter te voelen, verheldering te brengen in je leven, stappen vooruit te zetten, veerkrachtiger te worden.”

Celine Bal


Celine studeerde af als master in de seksuologie en volgt momenteel een vierjarig postgraduaat in integratieve psychotherapie. Ze werkt als algemeen lichaamsgericht therapeut en heeft al heel wat bijkomende bijscholingen gevolgd in het therapeutisch toepassen van yoga bij angst, burn-out, depressie, hormonale en seksuele problemen, chronische pijn, slaapproblemen, chronische vermoeidheid en trauma.

Eerder deed ze ervaring op binnen de psychologische hulpverlening bij het abortuscentrum in Antwerpen, het Centrum voor Algemeen Welzijn in Brussel, screende kandidaatadoptie-ouders, werkte als individueel begeleider met mensen met complex trauma in het psychotherapeutisch dagcentrum te Leuven en geeft al jaren yogatherapeutische sessies in groep.

In individuele lichaamsgerichte therapie en verdiepende yogalessen wil ik mensen in een veilige setting terug helpen om te verbinden met hun lichaam en de taal van hun lichaam te leren kennen. Dit doe ik door middel van gesprek, psycho-educatie over hoe je zenuwstelsel omgaat met stress en trauma, kan er gewerkt worden met mindfulness en ademhaling of kan er net op een meer creatieve wijze contact worden gemaakt met gevoelens of spanningen. In yogalessen ga ik dan weer verdiepend aan de slag en maak ik de brug tussen Westerse kennis en de eeuwenoude wijsheden uit de yogatraditie. We doen dit steeds op jouw tempo met een grote focus op veiligheid en vertrouwen.

Ik ben aangesloten bij de VVS (Vlaamse Vereniging voor Seksuologie) en heb een masterdiploma in de seksuologie. Sommige ziekenfondsen bieden een beperkte terugbetaling aan in dit kader. Dit varieert per ziekenfonds en vraag je best even na.

Line Van Riel


Line studeerde af als Maatschappelijk Assistent in 2003 en werkte nadien jarenlang in het volwassenenonderwijs met kwetsbare groepen. De verhalen en uitdagingen die ze daar ontmoette, wakkerden haar verlangen aan om dieper te werken met mensen. Ze rondt binnenkort haar 4-jarige postgraduaat opleiding Integratieve Therapie aan de Educatieve Academie/Vives af.

Sinds 2024 volgt Line ook een bijkomende opleiding ‘Koppeltherapie’, vanuit het geloof dat relaties, of het nu met je partner, collega of vrienden is, een sleutelrol spelen in ons mentaal welzijn. Verder volgde Line verschillende ervaringsgerichte trajecten en bijscholingen rond o.a. traumasensitief werken met het lichaam, de Polyvagaal theorie en Focussing. 

“Mensen en hun unieke levensverhalen fascineren me. Als Integratief Therapeut kijk ik altijd naar wat het beste aansluit bij jou en je situatie. Dat kan een verdiepend gesprek zijn, maar ook lichaamsgerichte oefeningen om rust te brengen in je zenuwstelsel of werken met beelden die een betekenisvolle plek in je proces krijgen. 

Relaties en communicatiepatronen zijn voor mij een belangrijke focus. Samen onderzoeken we hoe je trouw kunt blijven aan jezelf, ook in verbinding met anderen. Mijn begeleiding draait om zingeving en het vinden van jouw kracht, zodat je (opnieuw) stevig en authentiek in het leven kunt staan.”

Jo Vandersloten


docent pilates

Jo haar sportieve verhaal begon aan de overkant van het kanaal, in Engeland. Als jonge mama, moe en wat uitgeblust in haar kantoorjob, was Jo toe aan iets nieuws. Een London2Brighton Challenge, Personal Trainer, Pilates instructor en ‘pre- & postnataal sporten’ cursus later stond ze aan het begin van haar nieuw avontuur.

“Het is heerlijk om niet alleen zelf de voordelen te voelen van een actieve levensstijl, maar ook om dit aan anderen te kunnen doorgeven.”

Tien jaar later, terug in België, begeleidt Jo opnieuw Pilates lessen. Deze zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Tom Verbeeck


loopbaancoach

Tom herschoolde zich tot master coach en loopbaancoach, na een carrière van meer dan 27 jaar in de logistieke sector.

“Ik help graag mensen die zich op professioneel vlak wensen te heroriënteren, of gewoon graag willen ontdekken over welke (verborgen) talenten ze beschikken. Samen gaan we op een leuke en ongedwongen manier op ontdekking. We hebben immers allemaal onze kwaliteiten en onze waarden, maar soms kan het gebeuren dat je twijfelt aan je huidige job of work-life balans.”

“Ik hecht veel belang aan een open en eerlijke aanpak, waarbij ik zelf graag veel bijleer van mijn gesprekspartners. Een no-nonsense mentaliteit met respect en in volle vertrouwen, daar sta ik voor garant.”

“Wil jij graag je carrière onder de loep nemen? Misschien overweeg je wel een carrière switch? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met me op. Ik kijk er alvast naar uit om met jou kennis te maken.”

Al onze kinesitherapeuten zijn niet-geconventioneerd.